Spring naar inhoud

“Beste methode“

De aantoonbaar beste methode
In de andere menu's worden veelgebruikte methodes om neusschelpen te verkleinen beschreven. Deze methodes zijn eenvoudig maar kunnen veel schade veroorzaken.
Een iets arbeidsintensievere methode is Submuscosale Turbinoplastie. Vertaald betekend dit: 'onder het slijmvlies vormen'. Het vormen betekent hier "weghalen" maar dat is ook vormen, net hoe je het bekijkt.
Secuur uitgevoerd kan deze methode minder schade aan kan richten. Alleen het overtollige zwellichaam word weggehaald, waarbij het resterende weefsel zijn zwelcapaciteit behoud en de buitenste slijmvlieslaag vrijwel intact blijft op 1 sneetje na.

Beschrijving van de methode:
er word een klein sneetje in het slijmvlies van de neusschelp gemaakt. Het teveel aanwezige zwellichaam word verwijderd. Het sneetje word weer dichtgenaaid en klaar is kees.
Er zijn verschillen tussen deze en de andere methodes.
Bij celon is er een onvoorspelbare factor; hoe veel weefsel zal er slinken, door de hitte? Dit valt niet te voorspellen. Bij de Submuscosale methode behoud het weefsel wat de arts laat zitten zijn capaciteit om te zwellen. Alleen het overtollige weefsel, wat de verstopping veroorzaakt word verwijderd. De cellen die achterblijven kunnen hun werk nog normaal uit blijven voeren.
De buitenste slijmvlieslaag word op 1 sneetje na niet aangetast. Dit is een verschil met een conchotomie, waarbij zowel zwellichaam als slijmvlies worden weggeknipt.

Kwantiteit (de hoeveelheid weefsel) en kwaliteit (hoe goed het werkt) zijn beiden belangrijk. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12940665/

Hits: 2279

Lees de volgende pagina:
Airflow Gevoel van lucht