Spring naar inhoud

Heb ik ENS?

Vermoeden
Als u vermoed dat u ENS heeft raden we u aan om bij een ENS specialist in Nederland een afspraak te maken. Langsgaan bij andere, zelfs universitaire, ziekenhuizen heeft weinig zin omdat veel KNO artsen onbekend zijn met het syndroom. Door meteen de juiste arts te bezoeken bespaart u zichzelf een hoop frustratie en tijd.

Iatrogene neusschelpschade verschijnselen
De klachten die u kunt hebben staan uitgebreid beschreven op de Empty Nose Syndrome pagina's. Er zijn ook lichtere gevallen van schade mogelijk. Duizelig worden met ademen, de luchtstroom niet waarnemen, het gevoel van verstopping NA een neusschelpverkleining, droge neus, of juist grote proppen snot; het kan allemaal betekenen dat de neusschelpen beschadigd zijn.

Patiënt
Heeft u de diagnose ENS gekregen, dan kunt u zich gaan beraden over een herstelbehandeling. Iedere patiënt is anders. Misschien is er met uw neus nog wel iets aan de hand wat ook in het behandelplan moet worden meegenomen. Bijvoorbeeld een geperforeerd neustussenschot, septum deviatie, een niet goed werkende neusklep. Het is belangrijk een totaal behandelplan op te stellen. Waarbij rekening gehouden word met de plaatsing van implantaten.

Belangrijk!
Er is iets belangrijks wat niet vergeten moet worden: krijgt u implantaten, dan kunt u hiervoor en hierna geen operatie ondergaan waarbij het slijmvlies van laterale wand word getrokken. Zoals een septum perforatie operatie bijvoorbeeld. Zie hiervoor de contra indicatie ingrepen inzake het plaatsen van implantaten.

Bekijk alle filmpjes van deze patiënt; als je op 'al zijn video's klikt', zie je er meer.
Bij deze patiënt zijn, in het Kapiolani Medical Center in Honolulu, in 2017 zonder zijn toestemming al zijn neusschelpen verwijderd. Hij heeft de ergste vorm van Empty Nose Syndrome.

Hij lijd verschrikkelijk, met veel pijn. De geruchten gaan dat hij is overleden. Zo erg kan ENS uitpakken.

Hits: 799

Lees de volgende pagina:
Gevoel van lucht Statements van artsen