Spring naar inhoud

Specialisten

De volgende ziekenhuizen en doktoren zijn bekend met het Empty Nose Syndrome:

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
Telefoonnummer KNO afdeling: 010-7033106
https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/patientenzorg/poliklinieken/keel-neus-oorheelkunde

De ENS specialist is dr, Dixon. Wegens de lange wachtlijst kan het een tijd duren voordat patiënten terecht kunnen. Tevens is er een wachtlijst van enkele jaren voor een herstel operatie.

Het Amsterdams Medisch Centrum in Amsterdam
Telefoonnummer polikliniek KNO: 020 - 566 2888
https://www.amc.nl/web/specialismen/keel-neus-en-oorheelkunde-1.htm

Hier horen wij tegenstrijdige berichten over; sommige ENS patiënten worden wel gezien door de artsen, tegen anderen word er gezegd dat er geen ENS patiënten aangenomen worden.

Beatrix Ziekenhuis te Gorinchem
Telefoonnummer KNO: (0183) 64 42 29
Telefoonnummer Linge polikliniek: (0345) 61 35 46
Website: https://www.rivas.nl/beatrixziekenhuis/patienten/specialisten/embrechts-j/
Dr Embrechts is bijholte specialist en opereert ENS patiënten met implantaten.

The Face Institute te Amsterdam
Telefoonnummer: +31 (0) 85 773 1993
Website: www.faceinstitute.nl
Dr Faris plaatst (eigen rib) kraakbeen implantaten in de laterale wand. Ook kan hij overige neuschirurgie toepassen om de luchttoevoer te verkleinen.


Mocht u als ENS patiënt ervaring hebben met ziekenhuizen in Nederland die hier niet genoemd staan, neem dan contact met ons op.

Artsen elders in Europa
Dr. Bodlaj in Lichtenfels, Duitsland Telefoonnummer +4995715885 email praxis@hno-lif.de
https://www.schlafmedizin-praxis.de/en/
Dr Bodlaj is een ENS specialist, ervaren en bekend met ENS, hersteloperaties en slijmvlies herstel behandelingen.

Dr Juan Monreal in Madrid, Spanje
https://www.drmonreal.info/
Dr Monreal plaatst implantaten uit eigen rib, is neusreconstructie specialist en werkt met lichaamseigen vet injecties.

NB; neem eerst contact op met uw zorgverzekeraar alvorens u zich naar het buitenland begeeft. Wij raden u aan eerst in Nederland een van de genoemde specialisten te bezoeken indien u vermoed dat u aan ENS lijd.

Het komt wel goed toch....of niet?
Het lijkt nu net of het een fluitje van een cent is om behandeld te worden aan ENS. Er zijn immers doktoren toch? Dit maakt nog niet dat patiënten snel en vakkundig geholpen worden. De beperkte mogelijkheden in Nederland, met onaanvaardbaar lange wachtlijsten en tevens beperkte ervaring van de artsen maken een traject in Nederland voor sommige patiënten onmogelijk.
De zorgverzekeraars vergoeden lang niet altijd de hersteloperaties in het buitenland; onze ervaring is dat veel aanvragen hiervoor afgewezen worden. Men is dan aangewezen op het SKGZ ter bemiddeling of moet een rechtszaak starten. ENS operaties met implantaten kosten tussen de 5000 euro 7000 euro.

Aangedane schade zelf betalen
De ziekenhuizen waar de ENS is ontstaan, erkennen geen aansprakelijkheid. Hierdoor moeten patiënten/slachtoffers vrijwel geheel zelf hun hersteloperatie betalen, ook al is de schade ontstaan door medisch handelen in Nederlandse ziekenhuizen.
Een krankzinnige situatie, waar je als ENS patiënt, lijdend aan vreselijke klachten, niet beter van wordt. Wij vinden dat ziekenhuizen en zorgverzekeraars onmenselijk omgaan met mensen die lijden aan deze afschuwelijke aandoening.

Wij hebben inmiddels redelijk wat ervaring met diverse ziekenhuizen en verzekeraars en kunnen u geheel gratis en belangeloos bijstaan met advies. Onze missie; ENS patiënten helpen en ENS bij anderen voorkomen. Dus dat proberen we.

Houd goede moed!
Ook al is de weg naar herstel lang en moeizaam, het ís mogelijk om de klachten te verlichten. Als ENS patiënt weet u nu meer van de mogelijk en onmogelijkheden af. Implantaten of operaties aan de neus door een plastisch chirurg om de luchttoevoer te versmallen helpen de klachten te verminderen. Daarnaast kan het neusweefsel worden ingespoten met lichaamseigen vet. Deze combinatie kan een goed resultaat opleveren.

Hits: 893

Lees de volgende pagina:
De Bijholtes Conchotomie